מאמרים  |  

גם באוניברסיטה: שיתוף קבצים עם המרצה


יותר ויותר אוניברסיטאות החלו להשתמש באחרונה בטכנולוגיות ווב 2.0 כדי לגייס תלמידים פוטנציאלים, ולדחוף סטודנטים להרחיב את מאמציהם האינטלקטואליים. אנשי חינוך רבים רואים בכלים כמו בלוגים ו-ויקים אמצעים כדי לגרום לסטודנטים להיות מעורבים יותר בהשכלה שלהם ואולי אפילו לגרום להם לבחור בבית ספר אחד על פני אחר. "סטודנטים רבים אוהבים להשוויץ בהישגים שלהם, הם אוהבים להיות מפורסמים", אומרת ברברה קנוף מדרטמות' קולג'.

ישנן אוניברסיטאות שמשתמשות בכלים כאלה כדי לפתות סטודנטים, עוד לפני שהם התחילו ללמוד רשמית. "אחת מהבעיות של האוניברסיטאות היא שהם אומרים 'לא' להרבה אנשים אבל זקוקים לאחוז מסוים של מתקבלים", אומר ג'אן דיי, סגן מנהל בחברה שמפתחת תוכנות חינוך. רשתות חברתיות למשל, עוזרות לסטודנטים להרגיש נוח עם סביבת הלימודים עוד לפני תחילת הלימודים, אומר דיי. כך הם יכולים למצוא שותפים, להכיר חברים חדשים ולגלות מה הם מקומות הבילוי הנחשבים ביותר. מרצים אף משתמשים בתוכנות שיתוף קבצים כמו iTunes של Apple ככלי ליחסי ציבור. הם מעלים סרטוני וידאו בהם הם מציגים את תחומי המחקר שלהם ואת תכני השיעור שהם מלמדים.

היוזמות הטכנולוגיות החדשות נמשכות גם כשהסטודנטים כבר התחילו ללמוד. מרצים החלו לספק לתלמידים את תוכן ההרצאות שלהם כדי שיוכלו לעיין בחומרים בזמנם הפרטי, ומשתמשים בשיעורים בכיתה כדי לפתח דיונים מעמיקים יותר.

קנוף טוענת שזו דרך מצוינת לגרום לסטודנטים לפתח חשיבה עצמאית. הסטודנטים מתחילים ליצור יחד רשימות של מונחים ומאגרים מועילים. "הם עובדים גם עבור החברים שלהם, וזה כבר יוצר מוטיבציה אחרת", היא אומרת. "זה נכון שהתוכן שהם מספקים לא יהיה ברמה של זה של המרצים, אבל זו לא הנקודה".

ולא מדובר אפילו רק על בלוגים שמחליפים יומני קריאה. בבית ספר לרפואה דרמות' למשל, סטודנטים משתמשים בוויקים כדי להחליף ביניהם מקרי מבחן בתחום. מייקל בארט, רופא ופרופסור בבית הספר לרפואה טמפל, מצא שהקשבה לקובצי קול של פעימות לב משפרת את יכולות השימוש במכשיר הסטטוסקופ.

"העברת החומר באמצעות הרצאה פרונטאלית היא לא הדרך האידיאלית", אומרת קנוף. "אם אתה מצליח לגרום לתלמידים ליצור, הם לומדים הרבה יותר". קלייר סקולי, אנליסטית שחוקרת מגמות לימוד באוניברסיטאות טוענת ששיטות ההרצאה המסורתיות כבר בדרך החוצה. "האינטראקציה בין מרצה לתלמיד טובה יותר אחרי שהתלמיד כבר עיין בחומר וצפה בהרצאה באמצעות הרשת", היא אומרת. "חלפו ימי האוניברסיטאות שמקבצות 300 תלמידים בכיתה אחת. מעתה האוניברסיטאות ייבנו אחרת, בדגש על קבוצות לימוד".

כלי הווב 2.0 החדשים באוניברסיטאות גם יכריחו את התלמידים להיות הוגנים יותר. מערכות מסוימות דורשות התחברות עם שם משתמש וסיסמא, וכך ניתן יהיה להתחקות אחר פרויקטים קבוצתיים, ולראות באמצעות אתר הוויקי מי מבין הסטודנטים עבד קשה יותר ולמי פחות אכפת.

רונדה בלאקברן מאוניברסיטת
A&M בטקסס טוענת שאוניברסיטאות עושות שימוש נרחב יותר גם בשרתי תקשורת ידידותיים למשתמש להעלאת קבצים והפצה קלה יותר. מרצים מפרסמים חומרים כמו סרטים או קלטות ללימוד שפות על שרתי המוסד, עבור קבוצה ספציפית של סטודנטים.

באוניברסיטת
A&M המרצים אף מבקרים את הסטודנטים על הרצאות שהם נותנים בפני חבריהם לכיתה באופן פרטי באמצעות השרת, וכך חוסכים מהם את החוויה המשפילה. תלמידים אף יכולים להשתמש בשרתים כדי לפתח אתרים, פידים ל-RSS, בלוגים, פודקאסטים, סרטונים ופורומים לדיונים.


 

לכתבה
המלאה מתוך אתר News.com